Specialutbildat tandteam

På Bohusläns Smådjursklinik har vi ett specialutbildat tandteam bestående av veterinärer samt legitimerade djursjukskötare.

Till sin hjälp har de ett specialanpassat rum där de med hjälp av modern och ändamålsenlig utrustning kan diagnostisera och behandla de hundar och katter som behöver hjälp. Patienten undersöks innan behandlingen för att teamet skall kunna bilda sig en uppfattning av vad som behöver göras. De kontrollerar även patientens allmänstatus samt vid behov blodvärden för att få en så säker narkos som möjligt. När undersökningen är klar får patienten en egen stallplats för dagen. De får även individuell medicinering inför narkosen med lugnande och smärtlindrande medicin.

I nästa steg sövs patienten ned på fullständig inhalationsnarkos. Narkosen säkerställer att ingen kontaminerad luft eller vätska från tandstenstagningen kommer ned i lungorna samt ger en så kontrollerad och säker narkos som möjligt. Tandstenen avlägsnas med hjälp av ultraljud, vartefter tänderna poleras för att sluta till porerna i emaljen. Under narkosen övervakas bland annat syremättnad, blodtryck, kroppstemperatur samt andningsmönster. Vi ger även patienten uppvärmt dropp för att bibehålla kroppstemperaturen och vätskebalansen under narkosen. Dessutom ligger alla djur på en speciellt anpassad värmedyna. När munnen är ren undersöks tänder och tandkött noga med hjälp av en sond. Vi mäter fickor, kontrollerar om några tänder behöver röntgas eller om de sitter löst. Om ägaren önskar ringer vi gärna upp och berättar vad vi hittat och diskuterar behandlingen innan vidare åtgärd.

Efter sin behandling väcks patienten ur sin narkos men får behålla sitt dropp under en tid. Vidare utformas en individuell plan för smärtlindring utefter de åtgärder som utförts. Efter en tid får patienten komma tillbaka på ett kostnadsfritt återbesök för att kontrollera att allt ser bra ut.

Har du frågor eller vill beställa en tid för undersökning av din hund eller katts tänder. Kontakta oss på 0522-817 70

Öppettider

Öppettider
Mån–Fre 8:00–20:00

Butiken
Mån–Fre 8:00–18:00

Jourtelefon
Mån–Fre 16:00–20:00

Drop-in vaccination 
Mån–Tor 17–18

Ej avbokad tid debiteras, se prislista