Att försäkra Ditt djur är absolut nödvändigt!

Veterinärvård kan i svåra fall bli mycket kostsamt. Det är därför viktigt att Ditt djur är försäkrat. Du bör ha en försäkring redan från och med den dagen du hämtar din hund eller katt (eller annat djur).

Om Ditt djur är oförsäkrat rekommenderar vi att du kontaktar ditt försäkringsbolag idag. Anlitar du ett och samma försäkringsbolag för t.ex. hem- och bilförsäkring kan du kontrollera om de även erbjuder djurförsäkring. Då kan du få en rabatterad premie. Skall du försäkra både hund och katt, välj samma bolag så får du ytterligare rabatt och i vissa fall tillkommer andra fördelar.

Oavsett vilket försäkringsbolag du väljer finns det generella regler. Vid vård som täcks av ditt försäkringsbolag betalar du en självrisk och till de flesta bolagen betalar du även en procentuell självrisk utöver den fasta. Utöver detta tillkommer en viss procentdel av den totala vårdkostnaden. Dessa kostnader varierar mellan de olika försäkringsbolagen.

När du försäkrat ditt djur, kom då ihåg att det är viktigt att du utför de erforderliga vaccinationerna som ditt försäkringsbolag anger i sina villkor. Annars kan ersättningsgraden sänkas. Vi rekommenderar att du läser igenom villkoren för din försäkring så du vet vad den täcker.

Hos de flesta försäkringsbolagen kan du dela upp försäkringspremien per månad. En hundförsäkring kan kosta från ca 120 kr i månaden och motsvarande för en katt ca 40 kr.

Om olyckan är framme vill vi inte att du skall behöva välja att avliva din vän för att du saknar försäkring. Den situationen kan tyvärr uppstå. Vi erbjuder dig i så fall hjälp via Resursbank. Via dem kan du få hjälp med att delbetala ditt besök hos oss. Med en försäkring är du betydligt tryggare och – om det vill sig illa – du slipper att betala av ett stort lånebelopp.

Förslag på djurförsäkringar:

Svedea

Agria

Dina Försäkringar

Folksam

IF

ICA Försäkring

Moderna Försakringar

Sveland

Öppettider

Öppettider
Mån–Fre 8:00–20:00

Butiken
Mån–Fre 8:00–18:00

Jourtelefon
Mån–Fre 16:00–20:00

Drop-in vaccination 
Mån–Tor 17–18

Ej avbokad tid debiteras, se prislista