På vår operationsavdelning

På vår operationsavdelning kan vi utföra i princip alla mjukdelskirurgiska ingrepp samt många utav de vanligaste ortopediska operationerna så som exempelvis korsbandsskador, patella luxationer, frakturer. När din hund eller katt skall opereras hos oss lämnar du din vän hos oss över dagen. Vid enklare ingrepp så som exempelvis kastrationer, räcker det att de stannar några timmar. Vid de större ingreppen kan vi behöva ha kvar dem ända tills på kvällen. Anledningen till att vi vill ha dem kvar efter operationen är att vi vill kunna övervaka dem så vi ser att de mår bra efter operationen.

Vid kastrering av hondjur tas äggstockarna, och vid behov även livmodern bort genom ett bukingrepp. Vi utför i nuläget inte titthålskirurgi för kastrering av tik.

Beroende på ålder och hälsostatus vill vi i vissa fall ta blodprover inför narkosen för att kontrollera blodvärdena hos patienten. Detta för att försäkra oss att rätt narkosmedel används samt bedöma eventuella risker med sövningen. Vårt narkossystem är byggd för att leverera luft utefter humanvården krav på renhet och luftfuktighet. När patienten väl är sövd ligger de på en värmematta samt får uppvärmt dropp, allt för att inte kroppstemperaturen skall falla. Givetvis följer våra specialutbildade djursjukskötare patientens tillstånd via kontinuerlig övervakning. Eftervården av våra patienter strävar vi efter att utforma individuellt utefter varje enskild patients behov.

 

Öppettider

Öppettider
Mån–Fre 8:00–20:00

Butiken
Mån–Fre 8:00–18:00

Jourtelefon
Mån–Fre 16:00–20:00

Drop-in vaccination 
Mån–Tor 17–18

Ej avbokad tid debiteras, se prislista