När det är dags att ta farväl

Det är ett viktigt ansvar och beslut som fattas när det är dags att låta sin bäste vän få somna in.
Vi gör alltid vårt yttersta för att den sista stunden ska bli så lugn och fin som möjligt för att ditt djur ska få ett värdigt slut.
Vi vill att du låter ditt djur vara kvar i bilen/utanför när du anmäler dig i receptionen, detta för att minska stressen av andra djur som kan vänta vid receptionen. I receptionen får du skriva under en anhållan om avlivning samt visa legitimation. Vi tar betalt av dig före avlivningen så att du skall slippa detta efter det att ditt djur har fått somna in. Efter detta visar vi Er till ett särskilt rum i lugn och ro.
 
Väl på rummet får ditt djur en spruta med lugnande medel. Det tar cirka 15-20 minuter för ditt djur att bli trött och ni får då tid att sitta tillsammans i lugn och ro. Djuret får sedan en kanyl i ett ben. En överdos av sömnmedel sprutas sedan in i blodet och djuret somnar då in djupt och till slut slutar hjärtat att slå.
Efteråt kan du kan givetvis sitta kvar så länge som du vill för att ta farväl. Om du inte vill vara med under någon eller alla delar av processen så respekterar vi detta beslut.
 
Efter insomningen finns det tre alternativ att välja mellan:
Vanlig kremering: Ditt djur blir kremerat utan att du får tillbaka askan. Ditt djur kremeras då tillsammans med andra djur.
Separat kremering: Ditt djur blir kremerat separat och du får då tillbaka askan i en träurna. Vi meddelar dig per telefon/sms när urnan finns för avhämtning hos oss. Detta kan ta upp till tre veckor. Vi ansvarar för askan i tre månader efter ankomst.
Egen begravning: Du tar med dig ditt djur hem och begraver det. Kom ihåg att kontrollera med kommunen att det är tillåtet att gravsätta djuret där du har tänkt dig. Djurens Vänner i Uddevalla ansvarar för en Djurkyrkogård.
 
Vad händer efter avlivningen?
Direkt efter ni tagit farväl förvaras kroppen i kyl/frysrum, precis som människokroppen hanteras, i väntan på att föras till krematoriet.
Vid kremering använder vi oss av Flattinge Smådjurskremering.

Öppettider

Öppettider
Mån–Fre 8:00–20:00

Butiken
Mån–Fre 8:00–18:00

Jourtelefon
Mån–Fre 16:00–20:00

Drop-in vaccination 
Mån–Tor 17–18

Ej avbokad tid debiteras, se prislista